domingo, 24 de marzo de 2013

PROGRESSIÓ EN CAIACS

 

Aquesta ha estat la meua progressió en caiacs, al meu parer, bastant lògica. Perdoneu peró els tres de l'esquerre estan plens de pols per la seua inactivitat.

 

BIC OUASSOU. El meu primer caiac, i per tant li guarde gran estima. La primera vegada que el vaig veure tenia clar que anava a comprar-lo. Llavors, tan sols pescava en els 5 metres, bé a fons o bé a suro. El seu reduït tamany, grandíssima estabilitat, lleugeresa i popa plana per a posar-li un bon caixó de fruites eren bons condicionants per a la seua compra. Un bon caiac per a divertir-se amb les ones, encara que per a travessar la zona de rompent li costa molt. També vaig gaudir d'ell montant-li una vela i amb un muntatge, que, llavors, com vegeu, era més bé rudimentari...

 




BIC BILBAO. Amb el pas del temps, i, sobretot, després de les primeres quedades, aquella famosa en la Penyeta del Moro de Cullera, etc, em feren veure que si volia moure'm un poc més, hauria de canviar de caiac. Un dia a la platja, a l'hora del bany, Juanfra em va prestar el seu Bilbao. Buah, unes poques paladetes amb menudiques ones trencades em foren suficient per a adonar-me'n que navegava molt millor que el seu germà menut, el Ouassou. Aquest model fou el que em va portar per primera vegada fins la zona rocosa dels 20 metres on vaig agafar les meues primeres peces importants. Un model que, navega prou bé per a tindre només 3 metres d'eslora i a més molt estanc, sec en acció de pesca, bona direccionalitat sense timó, còmode fora de l'aigua, molt polivalent, i com vegeu, en color groc, al menys a , m'agrada. En contra, la seua poca eslora dificulta la velocitat i els seus embornals tarden molt en desaiguar, cosa realment perillosa en la rompent.

 

SEARCH 13 DE PERCEPTION. Tots els comentaris en els fors anaven encaminats a que per a navegar en el mar era convenient, al menys un 4 metres. Efectivament, en provar aquest caiac, es confirmava. Gran estabilitat, bona rapidessa, gran maleter, els embornals desaigüen rapidíssimament, a més de ser un caiac preciós, amb eixe roig viu que destaca sempre entre els grups de caiaquers. Fa uns anys, Arturo "Caballa" em comentava que en aquest color roig, les fotos dels peixos eixien molt afavorits. Raó no li'n faltava.

 



 

 


DISCO + DE ROTOMOD. Aquest és el caicac disfrute actualment. Un caiac més estilitzat, un hibrid entre pesca en caiac i travessia. En el seu dia ja vaig fer una valoració del model:

http://pescaatot.blogspot.com.es/2012/01/mi-nuevo-kayak-disco.html




He de dir que cada model tenia les seues coses interessants i tots ells els he gaudit bona cosa.

Em pregunte si de cara als 50 anys tornaré a un caiac de pesca com el SEARCH 13, si als 60 amb el BILBAO o en 70 a tornar a pescar al suret amb el OUASSOU. En tot cas, de moment, el que no m'he plantejat es passar a un caiac a pedals, m'agrada l'essència original del caiac, el paleig.
 
Salutacions.


16 comentarios:

Dani dijo...

Bona evolució Marcos, i un kayak de travesia tancat?? Tot es provar-ho... jo primer vaig llogar, em va agradar, un tarpon 120... i ara un tancat, el proper? no ho se, però cada cop m'agrada més fer milles i excursions, sempre amb la canya, es clar !

Una abraçada :-)

Juanfra dijo...

"Bon anàlisis Marcos, cada un està dissenyat per a una tasca, per la qual cosa cal buscar el que millor s'adapte a les teues necessitats i tenint en compte que sempre has de sacrificar quelcom, per exemple, si vols velocitat has de sacrificar estabilitat i en capacitat de maniobra i al contrari, i si no tens mes remei t'adaptes al que tens i pots millorar-ho amb multitud de bricos econòmics (tu d'açò eres un mestre).

Això del Search 13 als cinquanta ho dius per mi....jeje, la veritat que jo estic encantat amb este model."

Xuso dijo...

Bon article, t´aconselle que poses el idioma castella al traductor per als que no antenen el valencia...jejeje

pescaatot dijo...

Dani, al usar la vela també en el caiac, veig més segur un autobuidable. A més, no se, si prove un tancat segur que m'agrada i vull anar una mica més tranquil amb aquest Disco+. Gràcies pel comentari. Salutacions.
Juanfra, lo de tornar al Search 13 als 50 anys no ho deia per tú, tú no comptes, parle de un estat físic mitja per als 50 i tú sembla que en tingues 40, ajja.
Xuso, ja en el meu primer article de presentació del meu blog em vaig comprometre a publicar algún article en valèncià. El traductor, com que estem en Espanya no vol saber res de traduir a l'espanyol. M'han dit que si estigueres en l'estranger si que eixiria l'idioma espanyol. No se, que algú que entenga del tema aclarisca açò, ejej. En tot cas, la llengua de la pesca en caiac s'enten per tot arreu, jeje.
Gràcies pels vostres comentaris. Salutacions.

medregal dijo...

Mare meua quants caiacs!!!!!!! Bon artícle Marcos.
Un saludo, David

Jaimito dijo...

Buena evolución Marcos... yo fui directo al Disco de momento no me mueven de el , un saludo.

Juanfra dijo...

Para los que no entendéis el valenciano podéis hacer una traducción en línea con el programa Salt en este enlace.

http://traductor.lasprovincias.es/

Pasaor dijo...

Marcos, jo tinc 2 i ara que estic embolicat amb la Midway, veig la Prowler 13 com s'omple de pols i em dóna molta llàstima. Tu amb 4...

Salutacions.

pescaatot dijo...

Jaimito, y bien que te ha ido, si señor.
Pasaor, si, haurem d'anar prenent decisions...
Salutacions.

Pedro dijo...

mestre a mi m'agrada el bic je je je...en el nom de pescaatot i un dentol i un meret damunt ..

pescaatot dijo...

Pedro, recorde perfectament eixa imatge, pero tu col·laborares ahí en la meitat, jeje. Respecte al Bilbao jo l'elevaria a la categoria de MÍTIC, jeje

elsaleret dijo...

Marcos bon record per al futur de la evolucio que has fet.Un reportaje on mols ens sentim aludits al teu costat en cada un dels models que as gastat.
Un abras el saleret que pronte tornara al costat del de les palmeretes

pescaatot dijo...

ElSaleret, gràcies pel teu comentari. Efectivament, i que siguen molts anys més. Vinga, a confirmar eixa recuperació que el bon temps el tenim ahí...

Anónimo dijo...

No has pensado en comprar un kayak a pedales porque te gusta palear pero te pones una vela en el kayak...

pescaatot dijo...

Anónimo, el poner vela al kayak no es por ahorrarme el palear, sino para disfrutar también de la navegación a vela. Cuando voy a pescar, el 95% de las veces voy sin vela.
Saludos.

Anónimo dijo...

Cierto y no estoy en contra de ello pero en un kayak a pedales no pierdes la esencia de palear ya que puedes palear como cualquier otro kayak. Saludos