jueves, 24 de julio de 2014

PRIMERES CAPTURES EN CAIAC A VELA


Una vegada millorats muntatges de caiac a vela, sobretot buscant lleugeresa i compatibilitat amb paleig, m’he proposat juntar les meues dues passions, la pesca i la navegació a vela en caiac.

Com en totes les coses, cal anar a poc a poc, si pescant amb caiac, de vegades ja ens falten mans, si a més, afegim veles, la cosa es complica i cal anar molt amb compte.

Intente anar sense timó i sense orsa, per allò de minimitzar trastos, pes, possibilitat d’enredes, etc. tot i que, lògicament, puc perdre en qualitat i possibilitats en la navegació.

Les primeres captures foren algun ranxo de sorelles i un jove llobarro que em va fer molta il·lusió.
 


Després, navegant a la recerca de bacoretes, en els 17-20 metres, curiosament, em va entrar a un esquer de 11cm aquest peix ballesta, porc, com li diguem per la nostra zona.

L'objectiu número 1 estava per arribar, la bacoreta.

El dia abans res tenia clar però el telèfon comença a animar-se i decidisc anar allà on uns quants companys havien quedat. Les preses de última hora fan que entre a pescar amb una canya sense carret i l’altra amb el baix sense muntar. Bufa molt poc de vent de ponent, insuficient per a la meua vela major i he de muntar el foque per a aconseguir velocitat de curricà. Tot no pot anar malament… Puja una miqueta el vent i el caiac es fica a 3-35 nus, suficient per a pescar a curri, en eixos moments, picada. No puc enrotllar veles, ja que porte el foque muntat, així és que he d'apanyar-me soltant les escotes. Altre problema, la deriva em porta a un barquet que tinc com a 50 metres fondejat, ho solucione caçant la vela major i desmarcant-me com 100 metres més enllà. Com puc i després de les primeres envestides fortes, aconseguisc traure la càmera de la bossa estanca. Important poder-ho fer amb una sola mà.

Us deixe amb uns retalls del vídeo de la meua primera bacoreta a curricà amb vela.

Salutacions.




11 comentarios:

Pedro dijo...

mestre molt bo .. i sense despentinarse je je..

pescaatot dijo...

Pedro, va donar mooolta guerra. No volia dir-ho pero em vaig tirar mitja hora per pujar-la, jeje, i menys mal que no la vaig forçar molt, la bacoreta mascle venia d'una sola ancoreta i de un filet en el morret. Gràcies.

Dani dijo...

Moltes felicitats, vela, pala, canyes, et convalidaran el patró d'esbarjo jajaja

La bacoreta molt guapa ;-)

pescaatot dijo...

Sí, Dani, els portaré el programa d'aquesta assignatura a veure si em convaliden part del patró d'esbarjo, jeje

Xuso dijo...

al final es posarem tots vela jejejeje

Pasaor dijo...

Enhorabuena Marcos, que máquina estas echo!!!!.

Para mi sigue siendo una asignatura pendiente lo de la bacoreta, aunque tengo que reconocer que hace 2 años cogí una de buen tamaño, así que no me puedo quejar. Pero con las que veo saltar por ahí y no conseguir picada alguna, eso es muy frustante jajajajajajajajaj.

Habrá que seguir intentándolo, pero ando liado con el jigging buscando un mero Goliat jajajajjajajaj.

Un saludo y hasta otra.

pescaatot dijo...

Va Xuso, anima't. Pasaor, si están ahora las bacoretas, dedícate a ellas, los meros que se vayan haciendo gigantes y más adelante a por ellos :D

JR.Arakistain dijo...

Hola Pescaatot.
Ya veo que la estas liando parda,lo tuyo es vicio,me alegra mucho por ti amigo,bonita captura y a seguir dandole caña,un Fuerte Abrazo Amigo.

Anónimo dijo...

Bona bacora Marcos, Enhorabona.
Salutacions i bones peixkeres, es vem a la mar.

pescaatot dijo...

Juanrra, con esto se pesca menos pero las porras no son tan duras, sobre todo porque se ha disfrutado de la vela.
Gràcies Miguel.

Anónimo dijo...

Molt bona bacoreta, la vela i tu sou un pack, me alegre que te animes a provar mentres navegues, la primera de moltes. Un abraç Marcos

PedroMolina