lunes, 23 de febrero de 2015

ROTURA MÁSTIL ALUMINIONo està l’oratge per a pesca, per tant, seguim amb les proves de cara a la nova temporada de navegació a vela amb caiac.

Aquesta vegada amb una vela de triangular enrotllable, cosida amb tela de Nylon Ripstop, de 15m i enrotllada a 120m aproximadament vistes les fortes ratxes de vent de ponent. Pal d’alumini de 25cm de diàmetre. La resta del muntatge, els meus patins més grans i el timó també gran.

Realment aquesta vela és la que últimament estava usant com a foque i la veritat, és que sembla que també respon bé com a vela major, encara que li he de fer moltes més proves.

Vaig estar en l’aigua només 10 minuts, però a parer meu, van estar molt ben aprofitats, provant nous materials i observant que tal es pot remar entre els patins amb el nou rem desmuntable de 190m, i noves posicions de la càmera.

La velocitat màxima aconseguida fou de 81 km/h com podeu veure en el vídeo, però crec que hagués pogut ser més alta si hagués seguit navegant i trimant bé l'aparell.

Lògicament la resistència i material del pal ha d’anar en consonància amb la superfície vèlica i la força del vent. Aquests pals d’alumini que he provat de 2, 25 i 3cm de diàmetre poden aguantar bastant bé però ja he tingut dos ruptures i un en doblegament de pal, i sempre amb vents ratxats de ponent, tot al contrari de brises que solen ser constants i ahí sempre podem controlar millor la Resistencia del material.

Portava en el cotxe el pal de carboni i la vela gran però finalment no em vaig atrevir a muntar-lo. Crec que vaig encertar, ja que les fortes ratxes hagueren pogut trencar el suport del pal, bolcar, etc.

Bé, una vegada més, recordar que cal anar molt amb compte amb aquests vents de terra ratxats, i sobretot, tindre el rem ben amarrat i poder remar amb relativa fluïdesa en cas de necessitar-ho.

A veure si millora el temps, entren les brises,  i, per fi, puc provar les noves veles. Us mantindré informats. Us deixe amb el vídeo.

Salutacions.

Pescaatot”.


 

 

4 comentarios:

Zorin Zorin dijo...

Vaya susto, menos mal que los estabilizadores van de lujo. Mucho viento estos días, estáis como cabras metiendo el kayak en el mar :-)

Por cierto, intenté mandarte la foto del pegamento que me preguntaste por correo pero no consigo encontrar tu e-mail.

pescaatot dijo...

Zorin, sí, la verdad es que revisando el video, con estas velas pequeñas los patines aguantan perfectamente en la superficie. Ok, gracias. pescaatot @ gmail.com

Pasaor dijo...

Que miedo Marcos!!!, poniente, se rompe vela, viento de tierra y ya no pude uno salir.

Quita quita, los ponientes mejor pasarlos en casita.

Un saludo y hasta otra

pescaatot dijo...

Pasaor, así es. Pero vista la previsión, me fui a una playa donde el poniente entra de costado. Como mucho me hubiera ido contra ese espigón, jeje. Saludos.